sobota 21. novembra 2009

Drafting Florida


Nedávno sa objavilo video na stránke http://www.triatlet.cz/ , akým spôsobom sa jazdí cyklistická časť Ironmana na Floride.

Ešte lepšie je však toto video :


A nebolo to tam po prvý krát. V roku 2007 sa jazdilo takto :

Asi to bude na "masovkách" normálna záležitosť, ale to už potom nebude Ironman. A že drafting je "Európska záležitosť". Som zvedavý, čo bude po Arizone :-).

8 komentárov:

  1. Anonymný17:08:00

    osobne si nemysli,ze je to az taka vyhoda,ked idu v takomto akoze baliku,lebo sa tam velmi meni tempo,neda sa lezat,lebo sa stale pribrzduje,jedine riesenie je vyliezt z vody medzi prvymi a hned to napalit:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Toto nie je výhoda? Veď tak stačí iba riadiť a občas potočiť nohami. Pre slabého cyklistu je to obrovská výhoda, ak ide v balíku ľudí s podobnou výkonnosťou a idú vlastne tímovú časovku. A ak ide skupina dobrých cyklistov, tí vedia ako držať rovnomerné tempo. Z osobnej skúsenosti viem, že keď idem za niekym aspoň 5 minút v dovolenej vzdialenosti (10m) tak tep ide dole v pohode o 10bpm a to sa potom beží.
    Nehovoriac o tom, že sa dá preradiť na ťažší prevod a v nízkej kadencii šetriť silami. Ale k tomu chcem napísať niečo nabudúce, teraz o tom len zbieram informácie, aby to bolo čo najpresnejšie. Vďaka za názor.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anonymný21:39:00

    aj na 10m este citit taku vyhodu?sa mi nezda

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To jsem se zasmál u ukázek z Floridy :-D

    Ono je těžké, při tom počtu závodníků v jedné minutě, vůbec se vejít na silnici. Ten chumel v Otrokovicích či Nitře asi nepotkám, tak jsem v klidu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anonymný18:46:00

    to iste je aj v klagenfurte, to som videl na vlastne, ale aj na zvysku serie IM je to uz o inom ako o bezhakovych pretekoch...
    Juro

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Máš pravdu. Klagenfurt mám nachystaný ako ďaľší príklad "férovej" cyklistiky. Ale čo s tým robiť?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Anonymný0:41:00

    a to je este v Klagenfurte dost dlhy okruh (2x90) ak sa nemylim... cize pri takej mase ludi je v podstate nerealne udrzat cisty pretek, to by sa muselo startovat casovkarsky a to by len start trval pol dna:)
    J

    OdpovedaťOdstrániť