utorok 1. decembra 2009

Lance v rokoch 1994-1996


Lance v roku 1994 v drese majstra sveta a pro teamu Motorola
1994 - opäť vyhral americkú Thrift Drug Classic, skončil druhý na Tour Du Pont v USA, v Európe bol druhý na jeho "obľúbenej" klasike v San Sebastiane a druhý bol aj na klasike Liége - Bastogne - Liége.


V roku 1994
V 1995-tom stál opäť na štarte Tour de France. Tento krát už dokončuje celú Tour a vyhráva 18. etapu do Limoges. V závere etapy sa utrhol vedúcej skupine a vyhral hnajúc ho do cieľa túžba dokončiť to, čo sa nepodarilo jeho tímovému kolegovi Fabiovi Casartellimu (táto etapa bola jeho cieľom), ktorý zahynul 3 dni pred tým po páde v zjazde v 15. etape. Celkovo končí 36. so stratou 1 hodina a 28 minút na víťazného Miguela Induraina. Okrem toho vyhral Tour du Pont a aj San Sebastian classic.

Toto je záznam s posledných metrov 18. etapy TdF a rozhovor s Lancom.
Rok 1996 už je iná kapitola. Lance podpisuje lukratívnu z Cofidis-om, ale nedarí sa mu.
Vyhráva síce opäť Tou du Pont, ako aj klasiku Fleche Wallone, ale vzdáva na Tou de France a olympiáda v Atlante je v jeho očiach prepadákom - končí na 6. a 12. mieste.
Ale to nie je nič oproti tomu čo prichádza v októbri. Diagnostikujú mu rakovinu a šanca na prežitie je okolo 50%. Podstupuje chemoterapiu, ale to všetci poznajú. Proste svoj boj vyhráva. Odporúčam prečítať si knižku "It is not about the bike". Je to strhujúce čítanie.

O jeho comebacku zase niekedy neskôr.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára